search
top

Latent

 

Cristal latent

mi-s gândurile;

nisipuri de lumină,           

dincolo de spectru,

sub surdină.

Și aș rămâne-așa,

potențial

spectacol ne-nceput,

fără cortină,

de nu m-ar încălzi

în creuzet

iubirea Ta,

divină!

4 Responses to “Latent”

  1. ionbuciuman spune:

    În urma festivalului de la Constanța, sub motto-ul “Ca nisipul mării”, am început să dau liber câtorva gânduri inspirate de acest gând. “Nemișcate”, “Mișcătare” și “Latent” sunt forme de repaus încă a nisipurilor. Pot fi și alte metafore care să se pripășescă pe aici pe la vorbele în deșert pe care le spun. Sunteți bineveniți mai ales dacă faceți și urme înțelepte pe nisipul plajei dinspre stele a acestui loc de exprimare.

  2. Mia Idiceanu spune:

    Nisipuri……….ganduri………….plaja de strele………Cum ne descurcam cu aceasta mirifica impletire? Care miscatoare, care latente, care nemiscatoare, statice? Gandul Lui, plaja cu stele care asteapta pe Isus, chiar daca ar fi sa scrie personal pe nisip fiecare gand-sau mai ales. ce mai conteaza fariseii? De-am arunca piatra la pamant ca sa se prefaca in nisip, atunci Dumnezeu ar putea sa ne scrie personal pe piatra-nisip………Buna lectie am invata. Vrem?

  3. Adevărat, gândurile precum nisipul, pot deveni cristal adevărat în preajma divinităţii.Domnia voatră o spuneţi aici cu atîta delicateţe şi frumuseţe de parcă dumnezeu însuşi a desăvîrşit această poezie.

  4. ionbuciuman spune:

    Bun venit pe aici! Mulţumesc de trecere şi impresii! Vă mai aştept! ion.

Leave a Reply

top