search
top

fractali

Un brocoli şi o ferigă. Ei şi…Acestea sunt două exemple de fractali din natură. Fractalii sunt modele care se repetă pe măsură ce întregul se devide. Frumuseţe, Mister, Matematică, Măiestrie… N-ar putea  fi şi poezia la fel?

2 Responses to “fractali”

  1. turtoi maria spune:

    Fractalii? O celula se divide, se divide si iarasi se divide. Apoi moare. O celula devine un fractal, o imagine o poezie, un element dintr-o imagine devine un tablou, un tablou creste intr-un peisaj ……….
    Cred ca la fel este si cu poezia. Un cuvant, un copac, un plans sau un zambet din ceea ce numim fractiune de viatza si poezia se naste.
    Cred insa ca, maestrul intr-ale versului ” vox clamantis in deserto” duce dorul unui fractal ceresc. Acolo, unde se divide pentru a intretine, a exista vesnic, fara ca acest ciclu sa fie intrerupt de amprenta genetica perturbata prin caderea in pacat. Restul la pomul vietii, care se va oferi pe unitati, fara sa scada, dimpotriva crescandu-ne pe noi. La buna vedere, maestre !

  2. Sorina spune:

    “Frumuseţe, Mister, Matematică, Măiestrie”… Daca ne gandim ca Sfanta Treime s-a divizat pentru a ne transforma pe noi in fractali care sa repetam ceea ce a rezultat din diviziunea Tatalui, Fiului si Sfantului Duh, respectiv modelul Fiului… Cata frumusete in gandirea lui Dumnezeu! Cat mister in felul in care a reusit aceasta diviziune pastrand, totusi, unitatea elementelor… Matematica pura a fost precizia infinitezimala prin care a calculat finetea “inciziei”… si de cata maiestrie a dat dovada Creatorul, si in acest caz… Se poate poezie mai inaltatoare decat aceasta pe care El a scris-o si o rescrie in fiecare dintre noi?! (FRACTAL = Figură din plan sau spațiu, compusă dintr-un număr infinit de elemente, cu proprietatea că forma și distribuția sa statistică nu se modifică indiferent de scara de observație.)

Leave a Reply

top