search
top

dracula revine

Dracula revine!

Cuvintele care urmează nu au nici o legătură cu absența mea de la Majesty, de o bună bucată de vreme. Nu prevestesc și nu promit nici un fel de perioadă de dreptate violentă, odată cu revenirea mea la acest site pe care am continuat să-l iubesc și să-l frecventez, chiar dacă nu am mai lăsat de mult urme pe aici.

Iată despre ce este vorba: Industria de film americană pare să fie în mod serios interesată de adevărul istoric din care s-a născut faimoasa legendă a lui Dracula. Se preconizează că într-un an-doi vom avea un film: DRACULA, ANUL ZERO, care să evoce istoria lui Vlad Țepeș. Se pare că bugetul unui asemenea proiect este pe cale de a se contura și se vor găsi destui investitori pentru o afacere care a fost totdeuna rentabilă. Este adevărat că avem un film românesc al vieții misteriosului domnitor, dar lumea nu este mulțumită cu ceea ce avem și își dorește și își propune mult mai mult.

În besmetica umblare după adevăr și dreptate, lumea încearcă să reînvie metode uitate, pentru facerea dreptății și stabilirea ordinii. Dacă violența administrativă și violența justiției va fi îndreptată împotriva corupției, se așteptă ca bunăstarea și prosperitatea socială să triumfe, dar dacă această violență se va da cu cei puternici și fără discernământ, atunci este mai bine ca Dracula să fie lăsat să viseze la alte momente când să intervină. Deocamdată, avem destule necazuri cu blândețea perfidă față de rele și față de cei răi și asprimea exigentă și nejustificată față de cei slabi și fără apărare. Dacă vine Țepeș la vânătoare de  vrăjitoare, nu va fi greu pentru oricine dorește să-și lichideze un indezirabil, să-l dea pe mâna aprigului făcător de dreptate și totul se rezolvă cât ai zice „pește”. Pun pariu că peștele de la coadă va avea întâietate, față de cel de la c(r)ap, pentru că shtiu-kă unde este un cap, acesta își face coada colac peste pupăză și se descurcă până la urmă. Vorba cee…urma scapă turma, iar Țepeș se va bate cu morile de vânt.

top